Zeleninová polievka s haluškami

Rýchla, chutná polievka, ktorú má v repertoári varenia asi každý. Ja som robila halušky do polievky prvý krát a v bezvaječnej verzii. S výsledkom som bola veľmi spokojná, pridávam teda recept na blog, aby som si zapamätala postup a pomery surovín aj do budúcna :) 




4 porcie

Ingrediencie:

1 a 1/2 HR mrazený hrášok
2 ks jarná cibuľka
1/2 cukety
kúsok brokolice
1 ks chilli paprička
2 PL olivový olej
1 ČL sladká červená paprika
1,6 L vriacej vody
8 PL špaldová múka hladká
8 PL voda
čerstvá pertžlenová vňať
soľ, korenie

Postup:
  • Brokolicu nakrájame na menšie kúsky, chilli papričku na kolieska a cuketu na jullien prúžky.
  • Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska a opečieme na rozpálenom olivovom oleji. Po chvíli prisypeme červenú papriku a premiešame. 
  • Pridáme mrazený hrášok, vriacu vodu, soľ, korenie a varíme 7 - 10 minút. Hrášok bude mäkký, ale nie rozvarený.
  • Na halušky zmiešame múku s vodou, pridáme soľ a nasekanú petržlenovú vňať. Cestíčko bude mať lepivú a naťahovaciu konzistenciu. 
  • Po 7 - 10 minútach varenia privedieme polievku k varu a cez sitko na halušky nahádžeme do polievky malé halušky. Zamiešame, pridáme brokolicu, cuketu a chilli, povaríme jednu minútu a odstavíme.
  • Podávame s nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. 

Komentáre