Quesadilla

(inšpirácia: www.biteme.sk, www.fitnessrecepty.sk)



6 tortíl, 3 quesadille

Ingrediencie a postup:

Tortily:
265 g špaldová múka hladká
180 ml horúcej vody
3 PL olivový olej
1 ČL soľ
  • Z ingrediencií spracujeme hladké cesto. Pozor na horúcu vodu, ja som chvíľu miešala vidličkou, keď voda troška vychladka cesto som spracovala rukou. Necháme 10 minút odpočívať.
  • Potom cesto rozdelíme na 6 častí, vytvarujeme guličky a rozvaľkáme na tenké placky. Ak sa počas vaľkania cesto lepí, podsypeme troškou múky.
  • Opekáme na suchej rozpálenej panvici, z každej strany, kým sa nezačnú tvoriť na povrchu bubliny.

Quesadilla:
1 ks kuracie prso bez kože
2 PL olivový olej
1 ČL červená paprika sladká
1 ČL rasca
1 ČL mletý koriander
1 ČL kajenské korenie (alebo mleté chilli)
1/2 ČL čierne korenie
1/2 ČL soľ
šťava z polovice citróna
1 ks jarná cibuľka
1/2 červená paprika
60 g strúhaná mozarella (alebo iný syr podľa chuti)
  • Kuracie prso nakrájame na malé kúsky a zmiešame so sladkou červenou paprikou, rascou, koriandrom, kajenským korením a citrónovou šťavou.
  • Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, červenú papriku na menšie pásiky.
  • Na panvici rozpálime olej a opečieme kuracie maso. Vyberieme z panvice a opečieme jarnú cibuľku a papriku.
  • Na rozohriatu suchú panvicu dáme tortilu, obložíme kuracím masom, zeleninou, posypeme syrom a preložíme druhou tortilou. Opečieme z oboch strán, kým sa syr neroztopí a tortila bude chrumkavá.





Komentáre