Grécke kura

(inšpirácia: časopis Dobré jedlo)





4 porcie

Ingrediencie:

8 ks kuracie strehná dolné
300 g zemiaky
100 g čierne olivy
1 ks červená alebo zelená paprika
1 ks citrón
1 hlavička cesnaku
1 chilli paprička
100 g šampiňóny
100 g cuketa
50 ML olivový olej
3 ČL tymián
3 ČL rozmarín
soľ, korenie

Postup:
  • Zemiaky umyjeme a aj so šupkou nakrájame na kocky. Papriku nakrájame na pásiky, chilli papričku na kolieska. Citrón poriadne umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Hlavičku cesnaku rozoberieme na kúsky, ale nešúpeme. Cuketu nakrájame na kocky a šampiňóny podľa veľkosti rozrežeme na polovicu. Moje boli maličké a tak som ich nechala vcelku.
  • Do hlbšieho plechu vložíme zemiaky, olivy, papriku, citrón, cesnak, chilli papričku a kuracie stehná, posypeme tymiánom a rozmarínom, pridáme soľ, korenie, polejeme olivovým olejom a rukami poriadne premiešame. 
  • Plech prikryjeme alobalom a pečieme na hornej miežke v rúre predhriatej na 180 stupňov 50 minút.
  • Po 50 minútach plech vyberieme, alobal odstránime, pridáme šampiňóny a cuketu a dáme piecť na ďalších 20 minút. Už nezakrývame.
  • Cesnak sa pridáva neošúpaný, v šupke sa krásne sa upečie a jednoducho sa vylúpne.
  • Určite nevynechajte citrón, pečením pustí šťavu, ktorá sa zmieša s olivovým olejom a bylinkami a vytvorí úžasnú chuť.
  • Na posledných 20 minút pečenia možeme pridať aj cherry paradajky. Keďže ja paradajky nemám rada, nepridávam ich.
  • Možeme podávať posypané syrom feta, v tom prípade už jedlo nebude bezlaktózové.

Komentáre