Banánové lievance z ovsených vločiek (vegan)
6 väčších lievancov
Ingrediencie:
1 HR ovsené vločky
1 HR rastlinné mlieko (ja používam mandľové alebo kokosovo - ryžové, použiť sa dá akékoľvek, prípadne len voda)
1 ks banán1 ČL sóda bikarbóna
Postup:
- Ovsené vločky zalejeme horúcim rastlinným mliekom a necháme 15 minút odpočívať. Potom k vločkám pridáme banán nakrájaný na kolieska, sódu bikarbónu a rozmixujeme dohladka.
- Na panvici zohrejeme vanilkový olej (návod na prípravu TU) a upečieme lievance. Ak je cesto veľmi husté, t. j. na panvici sa nerozleje, ale je potrebné ho roztierať, pridáme trošku rastlinného mlieka alebo vody. Musí byť však hustejšie ako cesto na palacinky.
- Upečené lievance ihneď podávame, najlepšie poliate javorovým sirupom a s čerstvým mangom.
Komentáre
Zverejnenie komentára