Single serving Tiramisu

Netvrdím, že sa jedná o originálny a správny recept. Takto ho jednoducho robím ja.





4 porcie

Ingrediencie:

250 g mascarpone
3 vajíčka
4 PL práškový cukor
150 ml espresso
3 PL likér amaretto
8 ks cukrárenské piškóty Savoiardi

Postup:
  • Mascarpone vymiešame s cukrom, 1 PL amaretta a žĺtkami dohladka. Miešame ručne, mascarpone nikdy nešľaháme elektrickým mixérom/šľahačom, inak veľmi zredne. 
  • Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Opatrne ručne primiešame k mascarpone.
  • Espresso zmiešame s 2 PL amaretta. 
  • Vrstvíme do pohára tak, že na dno dáme piškótu namočenú do kávy, (poháre, v ktorých servírujem tiramisu ja majú rozmer akurát na jednu piškótu rozlomenú na polovicu) na ňu dáme vrstvu krému, znova piškótu namočenú do kávy a vrstvu krému. Takto naplníme všetky poháre.
  • Na záver poprášime vrch každého pohára kakaom a uložíme na niekoľko hodín do chladničky.

Komentáre