Single serving Tiramisu
Netvrdím, že sa jedná o originálny a správny recept. Takto ho jednoducho robím ja.
Ingrediencie:
250 g mascarpone
3 vajíčka
4 PL práškový cukor
150 ml espresso
3 PL likér amaretto
8 ks cukrárenské piškóty Savoiardi
Postup:
- Mascarpone vymiešame s cukrom, 1 PL amaretta a žĺtkami dohladka. Miešame ručne, mascarpone nikdy nešľaháme elektrickým mixérom/šľahačom, inak veľmi zredne.
- Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Opatrne ručne primiešame k mascarpone.
- Espresso zmiešame s 2 PL amaretta.
- Vrstvíme do pohára tak, že na dno dáme piškótu namočenú do kávy, (poháre, v ktorých servírujem tiramisu ja majú rozmer akurát na jednu piškótu rozlomenú na polovicu) na ňu dáme vrstvu krému, znova piškótu namočenú do kávy a vrstvu krému. Takto naplníme všetky poháre.
- Na záver poprášime vrch každého pohára kakaom a uložíme na niekoľko hodín do chladničky.
Komentáre
Zverejnenie komentára