Cheesecake z bielej čokolády s karamelom a mangom

Kombinácia bielej čokolády, karamelu a manga. Nebíčko v papuľke :)






tortová forma s priemerom 24 cm

Ingrediencie a postup:

Korpus:
150 g vanilkové sušienky
50 g maslo
  • Sušienky rozdrvíme ručne, alebo rozomelieme v mixéri a zmiešame s rozpusteným maslom.
  •  Utlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov. 
  • Po upečení necháme chvíľu vychladnúť.
Náplň:
100 g karamel alebo karamelové salko (recept na domáce karamelové salko TU)

500 g mascarpone
200 g kyslá smotana
4 PL trstinový cukor
1 ČL vanilkový extrakt
200 g biela čokoláda

Na ozdobu:
150 g čerstvého manga nakrájaného na malé kocky
  • Mascarpone vymiešame s kyslou smotanou, trstinovým cukrom a vanilkovým extraktom do hladka. Mascarpone vždy miešame ručne, pri šľahaní elektrickým šľahačom veľmi zredne.
  • Bielu čokoládu roztopíme vo väčšej mise v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.
  • Keď čokoláda vychladne, pridáme k nej 2 PL náplne a poriadne zamiešame, aby sa hmoty spojili. Potom pridáme ďalšie 2 PL náplne a opäť poriadne premiešame. Keď je čokoláda s náplňou dobre spojená, prelejeme čokoládu k zvyšnej náplni a už len zľahka premiešame.
  • Na dno rúry dáme plech s vodou.
  • Na sušienkový korpus poukladáme kúsky karamelu, alebo malé kôpky karamelového salka. 
  • Na karamel vylejeme náplň a pečieme 45 minút pri teplote 145 stupňov. 
  • Po upečení necháme vychladnúť na izbovú teplotu a uložíme na niekoľko hodín (najlepšie celú noc) do chladničky. Ja som cheesecake chcela podávať o niekoľko hodín a tak som ho po vychladnutí na izbovú teplotu dala na tri hodiny zachladiť do mrazáku.
  • Pred podávaním ozdobíme čerstvým mangom nakrájaným na malé kocky.

Komentáre