Kuracie špízy s omáčkou satay, šalát z ryžových rezancov a ananás s mätovým cukrom (Jamie Oliver)
(inšpirácia: Jamie's 30 Minutes Meals)
4 porcie
Ingrediencie a postup:
Kuracie špízy:
600 g kuracie prsia bez kosti a kože
1 PL agáve alebo med
1/2 zvazku čerstvého koriandru
1 čerstvá červená chilli paprička
1 strúčik cesnaku
3 cm kúsok čerstvého zázvoru
1 PL sladká sójová omáčka
1 PL agáve alebo med
1 limetka
3 kopcovité PL arašidové maslo
1/2 dcl voda
Šalát z ryžových rezancov:
200 g ryžové rezance
100 g nesolené kešu orechy
1/4 stredne veľkej červenej cibule
1 čerstvá červená chilli paprička
1/2 zvazku čerstvého koriandru
2 PL sladká sójová omáčka
1 limetka
1 PL rybia omáčka
1 ČL sezamový olej (može byť aj olivový)
1 ČL agáve alebo med
Ananás s matovým cukrom:
1 ananás
12 stoniek čerstvej mäty
3 PL trstinový cukor
Ingrediencie a postup:
Kuracie špízy:
600 g kuracie prsia bez kosti a kože
1 PL agáve alebo med
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme, uložíme na dosku na krájanie tesne vedľa seba a prepichneme ihlami na grilovanie. Maso medzi ihlami prerežeme, čím nám vzniknú štyri špízy. Na ihly napichneme aj ďalšie voľné kúsky kuraťa.
Omáčka Satay:
1 čerstvá červená chilli paprička
1 strúčik cesnaku
3 cm kúsok čerstvého zázvoru
1 PL sladká sójová omáčka
1 PL agáve alebo med
1 limetka
3 kopcovité PL arašidové maslo
1/2 dcl voda
soľ, korenie
- Všetky suroviny dáme do mixéra a rozmixujeme na hladkú pastu.
- Polovicu pasty preložíme do misky, budeme ju podávať k jedlu. Druhou polovicou potrieme špízy, pokvapkáme ich agáve alebo medom, uložíme ich na plech a pečieme na vrchnej priečke v rúre predhriatej na 180 stupňov 30 minút.
Šalát z ryžových rezancov:
200 g ryžové rezance
100 g nesolené kešu orechy
1/4 stredne veľkej červenej cibule
1 čerstvá červená chilli paprička
1/2 zvazku čerstvého koriandru
2 PL sladká sójová omáčka
1 limetka
1 PL rybia omáčka
1 ČL sezamový olej (može byť aj olivový)
1 ČL agáve alebo med
- Ryžové rezance dáme do misy, zalejeme vriacou vodou, prikryjeme tanierom a necháme 7 minút odpočívať.
- Kešu orechy rozdrvíme v mažiari na menšie kúsky. Červenú cibuľu, koriander a chilli papričku nasekáme na malé kúsky.
- Keď sú rezance uvarené, scedíme ich, preložíme do misy, pridáme kešu, cibuľu, koriander, chilli, sójovú omáčku, rybiu omáčku, sezamový olej, agáve a šťavu z jednej limetky. Poriadne premiešame.
Ananás s matovým cukrom:
1 ananás
12 stoniek čerstvej mäty
3 PL trstinový cukor
- Otrháme lístky maty a v mažiari ich utlčieme na pastu. Pridáme cukor a znova utlčieme.
- Ananás olúpeme, nakrájame na tenté plátky, uložíme na tanier a posypeme matovým cukrom.
- Keď sa ananás posype cukrom, pustí šťavu a v kombinácii s matou bude chutiť úžasne.
Komentáre
Zverejnenie komentára