Fast & Fake "Pizza" (gluten free, lactose free)

Keď milujete pizzu, ale v pizzerii si ju dať nemôžete, hľadáte alternatívy. Chutné. Rýchle. Falošná pizza z ryžovej tortily je chuťovo veľmi podobná tej skutočnej, ale je bezlepková a bezlaktózová.



1 porcia

Ingrediencie:

1 ks ryžová tortila (bezlepková a bezlaktózová)
2 PL kečup
1 ČL korenie na pizzu
2 plátky šunky
5 plátkov choriza
2 plátky syra gouda (bezlaktózového alebo vegan)
3 ks šampiňóny
čerstvá bazalka

Postup:
  • Ryžovú tortilu potrieme kečupom, posypeme korením na pizzu a obložíme šunkou, chorizom, šampiňónmi a syrom. Alebo čímkoľvek, na čo máte chuť.
  • Pečieme v rúre na hornej mriežke na funkcii gril 5 minút.
  • Okraje tortily budú chrumkavé, stred bude tenký a vláčny a chuťovo aj vzhľadom veľmi pripomína pravú pizzu. 
  • Výrobca ryžovej tortily je firma Schär a kúpiť sa dá v bio obchodoch, alebo hľadajte v supermarketoch v regáloch s bezlepkovými produktami. 

Komentáre