Tiramisu cheesecake
tortová forma s priemerom 26 cm
Ingrediencie a postup:
Korpus:
150 g vanilkové sušienky (ja som použila venčeky)
40 g mleté ovsené vločky
2 ČL instantná káva
50 g maslo
- Sušienky rozdrvíme ručne, alebo rozomelieme v mixéri na jemno, pridáme pomleté ovsené vločky, instantnú kávu, rozpustené maslo a zmiešame.
- Utlačíme na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie (ako na to je napísané TU) a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov.
- Po upečení necháme chvíľu vychladnúť.
Náplň:
500 g mascarpone
200 g kyslá smotana
250 g tvaroh jemný
250 g tvaroh jemný
6 PL trstinový cukor
1 PL vanilkový extrakt
3 PL likéru amaretto
3 PL likéru amaretto
3 žĺtka
- Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu, inak sa pri miešaní nespoja a v cheesecaku budú hrčky.
- V mise metličkou zmiešame postupne mascarpone, kyslú smotanu, tvaroh a cukor, pridáme vanilkový extrakt, amaretto a nakoniec žĺtka.
- Miešame ručne, mascarpone NIKDY nemiešame mixérom, inak veľmi zredne.
- Na dno rúry vložíme nádobu s vodou.
- Náplň vylejeme na korpus a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov, potom teplotu znížime na 140 stupňov a pečieme ďalších 50 minút.
- Po upečení necháme vychladnúť na izbovú teplotu a uložíme do chladničky aspoň na 8 hodín.
Poleva:
120 g kyslá smotana
1 PL likér amaretto
1 vanilkový cukor
Kakao na posypanie
12 ks kávové zrná v čokoláde
- Kyslú smotanu zmiešame s cukrom a amaretom a natrieme na vychladnutý cheesecake.
- Posypeme kakaom a ozdobíme kávovými zrnami.
Komentáre
Zverejnenie komentára