Pina Colada Cheesecake


(inšpirácia: www.dulce-de-leche.eu)

Inšpiráciu na tento cheesecake som našla na stránke www.dulce-de-leche-eu. Prvý krát som ho piekla presne podľa receptu od Martinky, ale vôbec som nebola spokojná s finálnou konzistenciou, ktorá mi pripomínala viac puding ako cheesecake. Som zvyknutá na tuhšie a hutnejšie cheesecaky a presne takúto konzistenciu si pri slove cheesecake aj predstavím. Upravila som teda suroviny a pomery podľa môjho gusta a tu je výsledok, s ktorým som spokojná. Upiekla som ho pri príležitosti mojich menín kolegom a chválam nebolo konca :)



tortová forma priemer 26 cm

Ingrediencie a postup:

Korpus:
150 g kokosové sušienky (ja som použila kokosové venčeky Natur Line)
40 g sušený strúhaný kokos
50 g maslo
  • Sušienky rozdrvíme ručne, alebo rozomelieme v mixéri na jemno, pridáme kokos a rozpustené maslo a zmiešame.
  • Utlačíme na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie (ako na to je napísané TU) a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov.
  • Po upečení necháme chvíľu vychladnúť.

Náplň:
500 g mascarpone
200 g kyslá smotana
4 PL trstinový cukor
1 PL vanilkový extrakt
3 PL likér malibu / rum
3 žĺtka
340 g ananás (1 plechovka zbavená tekutiny)

  • Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu, inak sa pri miešaní nespoja a v cheesecaku budú hrčky.
  • Ananás rozmixujeme. V mise metličkou zmiešame postupne mascarpone, kyslú smotanu a cukor, pridáme vanilkový extrakt, malibu / rum a žĺtka. Nakoniec pridáme rozmixovaný ananás.
  • Miešame ručne, mascarpone NIKDY nemiešame mixérom, inak veľmi zredne a nadobudne konzistenciu, ktorú by som prirovnala k jogurtovému mlieku.  
  • Na dno rúry na pečenie vložíme nádobu s vodou. 
  • Náplň vylejeme na korpus a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov, potom teplotu znížime na 140 stupňov a pečieme ďalších 50 minút. 
  • Po upečení necháme vychladnúť na izbovú teplotu a uložíme do chladničky aspoň na 8 hodín.

Poleva:
120 g kyslá smotana
1 vanilkový cukor
2 PL likér malibu / rum
30 g kokos opečený nasucho na panvici
  • Vymiešame kyslú smotanu, vanilkový cukor a malibu / rum a potrieme vrch vychladeného cheesecaku. Ozdobíme nasucho opečeným kokosom, alebo čerstvým ananásom.


Komentáre