Bielkovinové pečivo



Ingrediencie:

250 g tvaroh (ja som použila bezlaktózový)
140 g špaldová múka
1 ČL sóda bikarbóna
1 ČL soľ

Postup:

  • V miske zmiešame kelímok tvarohu, kelímok múky - alebo odvážime 140 gramov - jednu čajovú lyžičku soli a sódy bikarbóny.
  • Ručne vypracujeme cesto, ktoré bude dosť lepivé. Pokiaľ sa vám s ním bude pracovať veľmi zle, pridajte trocha múky, avšak čím je cesto lepivejšie, tým bude pečivo nadýchanejšie.
  • Cesto rozdelíme na šesť častí, z ktorých vytvarujeme žemle, prípadne na dve časti a vytvarujeme bagety, na povrchu ktorých urobíme niekoľko zárezov.
  • Pečieme vo forme na žemle, alebo na plechu vystlanom papierom na pečenie 25 minút pri teplote 180 stupňov.
  • Z cesta sa dá spraviť aj korpus na pizzu, alebo je možné ho naplniť, v prípade vaľkania je ale potrebné cesto podsypať múkou, inak sa nalepí na valček.
  • Hotové pečivo pripomína vzhľadom klasický chlieb, na povrchu je tmavá korka a vo vnútri je makké, nadýchané s dierkami.

Energetické hodnoty na jednu žemľu
Bielkoviny 8,4 g
Sacharidy 18,2 g
Tuky 1 g


žemle

bagety


Calzone - plnená pizza, v mojom prevedení kuracím masom, syrom, paradajkovou omáčkou a bylinkami


Komentáre