Kuracie mäso v thajskej kokosovej omáčke - Thai Chicken Red Curry



4 porcie

Ingrediencie:

600 g kuracie prsia
1 PL med alebo agáve
3 strúčiky cesnaku
1 ČL citrónová kôra
1 ČL mletý koriander
2 PL hustá sójová omáčka
1 PL rastlinný olej
50 g červená kari pasta (red curry paste)
400 ml kokosové mlieko (z plechovky)
1 plechovka ananásu
2 PL rybia omáčka
soľ, korenie
čerstvý koriander na ozdobu

Postup:
  • Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky, v mise ich zmiešame s medom/agáve, pretlačeným cesnakom, citrónovou kôrou, mletým koriandrom, sójovou omáčkou, soľou, korením, olejom a necháme hodinu marinovať.
  • Po hodine prelejeme kuracie mäso aj s marinádou na rozpálenú panvicu a opečieme.
  • Pred koncom varenia pridáme 100 ml kokosového mlieka a kari pastu a dôkladne rozmiešame. Prilejeme zvyšné kokosové mlieko, ananás nakrájaný na kúsky a rybiu omáčku.
  • Necháme prejsť varom a odstavíme.
  • Podávame v miske posypané nasekaným čerstvým koriandrom a s jazmínovou ryžou.


Komentáre