Thajská kokosová ryža - Thai Coconut Rice
4 porcie
1 šálka = 250 ml
Ingrediencie:
3/4 šálky (160 g) jazmínová ryža
400 ml kokosové mlieko (z plechovky)
255 ml voda
1 PL vanilkový extrakt
1/4 šálky (55 g) trstinový cukor
štipka soli
2 PL rum/malibu/whisky
mango alebo ananás na ozdobu, prípadne kokosová smotana na poliatie
Postup:
- V hrnci zmiešame všetky suroviny okrem rumu a ovocia. Ryžu nepremývame!
- Varíme pri vysokej teplote, až pokiaľ zmes nezačne vrieť. Potom uberieme teplotu a varíme ďalších cca 40 minút. Pravidelne miešame.
- Ryža je hotová, keď má pudingovú konzistenciu.
- Pokiaľ je ryža stále tvrdá, po troške prilievame vodu, poriadne premiešame a chvíľu povaríme.
- Keď je ryža hotová, vmiešame rum/malibu/whisky.
- Rozdelíme do misiek a dáme vychladiť do chladničky. Pred podávaním ozdobíme ovocím.
Wow, toto je presne podľa môjho gusta! mňam :-)
OdpovedaťOdstrániťďakujem Anetka, je to dobrota neskutočná, vždy mám problém vydržať kým vychladne a polovicu zjem ešte teplú :)
OdpovedaťOdstrániť