Limetkový cheesecake s lesným ovocím


tortová forma s priemerom 26 cm


Ingrediencie a postup:

Korpus:
150 g vanilkové sušienky (ja som použila venčeky)
40 g mleté ovsené vločky
50 g maslo
  • Sušienky rozdrvíme ručne, alebo rozomelieme v mixéri na jemno, pridáme pomleté ovsené vločky, rozpustené maslo a zmiešame.
  • Utlačíme na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie (ako na to nájdete TU) a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov.
  • Po upečení necháme chvíľu vychladnúť.

Náplň:
500 g mascarpone
200 g kyslá smotana
250 g tvaroh jemný
6 PL trstinový cukor
1 PL vanilkový extrakt
1 limetka 
3 žĺtka
  • Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu, inak sa pri miešaní nespoja a v cheesecaku budú hrčky.
  • V mise metličkou zmiešame postupne mascarpone, kyslú smotanu, tvaroh a cukor, pridáme vanilkový extrakt, nastrúhanú limetkovú koru a šťavu a nakoniec žĺtka.
  • Miešame ručne, mascarpone NIKDY nemiešame mixérom, inak veľmi zredne. 
  • Na dno rúry vložíme nádobu s vodou. 
  • Náplň vylejeme na korpus a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov, potom teplotu znížime na 140 stupňov a pečieme ďalších 50 minút. 
  • Po upečení necháme vychladnúť na izbovú teplotu a uložíme do chladničky aspoň na 8 hodín.

Poleva:
120 g kyslá smotana 
1 vanilkový cukor
čerstvé maliny a čučoriedky na ozdobu
  • Vymiešame kyslú smotanu s vanilkovým cukrom, potrieme vrch vychladeného cheesecaku a ozdobíme ovocím.









Komentáre