Plavba po Karibiku Part 7 - Svätý Krištof (St. Kitts) a Nevis



Predposledný deň sme zakotvili na ostrove Svätý Krištof, ktorý tvorí súostrovie s ostrovom Nevis a zároveň sú najmladším nezávislým štátom Karibiku. Ostrovy boli objavené Krištofom Kolumbom a bola na nich založená prvá britská kolónia v Karibiku. Platiť tu môžete východokaribským alebo americkým dolárom.

Aj keď ostrov nie je veľký a okruh s významnými pamiatkami je dlhý cca 56 kilometrov, všetci spolucestovatelia sa rozhodli pre plážový oddych a keďže ma nechceli na obchôdzku pustiť samú, prispôsobila som sa väčšine :)

Kompromisom bola krátka návšteva hlavného mesta Basseterre, ktoré nie je veľké a prešli sme ho celkom rýchlo. Po východe z terminálu výletných lodí je plno obchodov so všetkým turistickým sortimentom, ale aj obchody s alkoholom a drahými šperkami a hodinkami. Keď sme sa prehrýzli touto turistickou pascou, zamierili sme na Námestie nezávislosti, čo je vlastne malý parčík s fontánou uprostred a na ktorého mieste sa kedysi nachádzal trh s otrokmi. Neďaleko sa nachádzala jednoduchá, ale krásna katedrála a svoje čaro mali aj úzke uličky s farebnými domčekmi.





Po tejto rýchlej obhliadke sme si to namierili na pláž. Dali sme si poradiť taxikárom a nechali sa odviezť do South Frigate Bay. More bolo teplé a pláž krásna, aj keď vôbec nie typická karibská, nám skôr pripomínala Stredomorie. Bola však skvelá ako na kúpanie, tak aj na šnorchlovanie. Na pláž sa vstupovalo cez veľkú reštauráciu, kde bolo možné zaplatiť za požičanie ležadiel a slnečníka, kúpiť si jedlo či drink. Toalety aj sprchy boli zdarma.  



TIP: Čo sa dá na ostrove ešte vidieť
  • Brimstone Hill Fortress National Park – pevnosť zapísaná ako pamiatka UNESCO
  • Romney Manor – cukrová plantáž zo 17. storočia
  • Blackrocks – skalné formácie z čiernej lávy
  • jazda scénickou železnicou po severe Sv. Krištofa 

Komentáre