Plavba po Karibiku Part 2 - Guadeloupe


Našou prvou zastávkou boli ostrovy Guadeloupe, ktoré objavil Krištof Kolumbus, neskôr  ich dobili francúzski piráti, potom sa o nich bojovali Francúzsko s Veľkou Britániou. Francúzi vyhrali a dnes je Guadeloupe zámorským departmentom Francúzska, teda súčasť EÚ a platí sa tu eurami. 

Keďže sme mali za sebou dlhú cestu a statočný jetlag, rozhodli sme sa poňať prvý deň oddychovo. Guadeloupské ostrovy sa skladajú z dvoch ostrovov, Grande-Terre a Basse-Terre. Naša loď zakotvila v Pointe-A-Pitre na časti Grande-Terre, kde sme aj strávili deň, napriek tomu, že zaujímavejší a malebnejší je údajne Basse-Terre.

Najprv sme navštívili mesto Sainte-Anne, od prístavu vzdialené cca pol hodiny jazdy, ktoré malo typický karibský nádych: azúrovo modrá pláž, palmy a trh s miestnymi koreninami, látkami, čerstvo vytlačenou šťavou z cukrovej trstiny, mladými kokosmi a najmä karibským punčom. Mesto je maličké, ale má neskutočnú atmosféru a určite ho odporúčam navštíviť.





Na spiatočnej ceste sme sa zastavili na pláži La Datcha, ktorá nieže by nebola pekná, ale po pláži v Sainte-Anne bola sklamaním. To nám však vynahradil krásny zážitok vidieť priamo na pláži prechádzať sa meter dlhých leguánov...keby sme si však mali vybrať, jednoznačne by sme nabudúce ostali radšej v Sainte-Anne.


TIP: Čo sa dá na ostrove ešte vidieť 
  • aktívna sopka La Soufriere
  • pevnosť Fort Delgres
  • vodopád Cascade aux Ecrevisses
  • botanické záhrady v Deshaies
  • kávová plantáž La Griveliere


Komentáre