Cheesecake so sušienkami amaretti a malinami

(inšpirácia: www.dulce-de-leche.eu)



(fotky: dusha foto)


tortová forma s priemerom 20 cm (môže sa použiť forma aj s priemerom 24 cm, cheesecake bol dosť vysoký)

Korpus:
100 g sušienky amaretti
50 g mleté mandle
50 g roztopené maslo
  • Sušienky podrvíme, zmiešame s mletými mandľami a roztopeným maslom a utlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov.
Náplň:
500 g mascarpone
150 g kyslá smotana
5 PL kokosový cukor (môže byť aj trstinový)
1 PL likér amaretto
1 ČL vanilkový extrakt
2 ks vajíčka
2 PL hladká múka/kukuričný škrob
100 g čerstvé maliny
  • Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu. V mise ručne vymiešame mascarpone s kyslou smotanou, likérom amaretto a vanilkovým extraktom. Ručne prišľaháme cukor a vajíčka, pridáme múku, alebo škrob a opäť ručne premiešame, aby v náplni neboli hrudky. Na záver  primiešame maliny, veľmi jemne, aby sa nepopučili.
  • Náplň vylejeme na korpus a pečieme 60 minút pri teplote 145 stupňov.
  • Po upečení necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Na ozdobu:
150 g kyslá smotana
1 ks vanilkový cukor
40 g mrazené maliny (ja som použila mix malín a červených ríbezlí)
1 ČL kukuričný škrob  - zarovnaná, nie kopcovitá
čerstvé figy - podľa chuti a dostupnosti
  • Maliny rozmrazíme (ja som ich rozmrazovala v mikrovlnke) a prepasírujeme cez sitko, aby sme sa zbavili drobných zrniečok. Pridáme 1 ČL kukuričného a privedieme k varu. Odstavíme a necháme chvíľu vychladnúť.
  • Na cheesecake nalejeme kyslú smotanu vymiešanú s vanilkovým cukrom. Do injekčnej striekačky naberieme malinovú zmes a na povrch cheesecaku kvapkáme malé kvapky - bodky. Špáradlom/špajdľou prechádzame súvisle stredom každej bodky, čím a vytvorí srdiečkový vzor.
  • Cheesecake necháme stuhnúť v chladničke aspoň 8 hodín a môžeme podávať. 





Komentáre