Zemiakový šalát - ľahšia a zdravšia verzia




3 porcie

Ingrediencie:
200 g zemiaky
2 PL mrazený hrášok
50 g mrkva nakrájaná na malé kocky
100 g biely jogurt (použila som bezlaktózový)
1/2 ČL dijonská horčica
1 ks varený žĺtok (nemusí byť, použila som ho kvôli farbe)
čerstvá pažítka
chilli, soľ, korenie

Postup:
  • Zemiaky v šupke uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť. Vychladnuté zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
  • Mrkvu uvaríme do polomäkka, pridáme hrášok a povaríme ďalšie dve minúty. Scedíme a preplácheme studenou vodou.
  • V mise zmiešame zemiaky, mrkvu, hrášok, nadrobno nasekanú pažítku, chilli, soľ a korenie. V druhej mise vymiešame jogurt, dijonskú horčicu a uvarený žĺtok dohladka. Jogurtovú "zálievku" nalejeme na zemiaky a poriadne premiešame. Uložíme do chladničky aspoň na 12 hodín, aby sa chute prepojili.

Komentáre