Vianočné linecké pečivo zo špaldovej múky (vegan)
Ako sa hovorí, všetko je raz prvý raz, a tak tento rok dobehlo pečenie malých vianočných koláčikov aj mňa. Nepiekla som pre seba, ale zato som intenzívne ochutnávala, veď nemôžem na Vianoce podarovať niečo, za čoho chuť neručím :).
Ingrediencie:
300 g špaldová múka hladká
200 g alsan (prípadne iný tuk)
50 g práškový cukor (keby som piekla pre seba, použila by som len 25 g kokosového cukru)
citrónová kôra z polovice citróna
Náplň:
marhuľový lekvár
štipka chilli, alebo kajenské korenie
Postup:
- Z múky, alsanu, cukru a citrónovej kôry vypracujeme hladké cesto, ktoré uložíme aspoň na hodinu do chladničky.
- Vychladené cesto vyberieme, vyvaľkáme na hrúbku 3 - 4 mm, vykrajujeme rôzne vianočné tvary, ktoré uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 12 min. pri teplote 180 stupňov.
- Do marhuľového lekváru primiešame štipku chilli, alebo kajenského korenia. Po vychladnutí zlepíme vždy dva kúsky lekvárom. Môžeme ozdobiť čokoládou.
Komentáre
Zverejnenie komentára