Vianočná čokoláda
(inšpirácia: časopis Dobré jedlo)
cca 600 gramov
Ingrediencie:
200 g mliečna čokoláda
200 g kvalitná tmavá čokoláda s obsahom kakaa 70 %
90 g vlašské orechy
50 g kešu orechy
70 g trstinový cukor
20 g maslo/alsan
1 ČL celé červené korenie
30 g sušené brusnice
1/2 ČL kajenské korenie
Postup:
cca 600 gramov
Ingrediencie:
200 g mliečna čokoláda
200 g kvalitná tmavá čokoláda s obsahom kakaa 70 %
90 g vlašské orechy
50 g kešu orechy
70 g trstinový cukor
20 g maslo/alsan
1 ČL celé červené korenie
30 g sušené brusnice
1/2 ČL kajenské korenie
Postup:
- V hrnci necháme skaramelizovať cukor, pridáme maslo, vlašské a kešu orechy a poriadne premiešame, aby sa orechy dobre obalili v karameli.
- Skaramelizované orechy preložíme na papier na pečenie a dvoma vidličkami masu rozdelíme na malé časti. Necháme vychladnúť.
- Oba druhy čokolády nalámeme na menšie kúsky a necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke. K roztopenej čokoláde pridáme červené korenie a poriadne premiešame, aby bola čokoládová masa hladká.
- Roztopenú čokoládu rovnomerne nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie s rozmerom 20 x 30 cm. Povrch posypeme sušenými brusnicam, skaramelizovanými orechmi a kajenským korením. Necháme stuhnúť v chladničke.
- Nakrájame, alebo nalámeme na väčšie kusy, ktoré zabalíme do ozdobnej škatuľky.
Podľa vašej chuti a preferencií môžete použiť iba horkú, alebo iba mliečnu čokoládu, kajenské korenie vymeniť za drvené čili a namiesto kešu a vlašských orechov použiť mandle a pistácie.
Komentáre
Zverejnenie komentára