Slivkový koláč z piškótového cesta s makovou posýpkou (vegan)
plech s rozmermi 15 x 25 cm
Ingrediencie:
1 HR + 2 PL špaldová múka hladká
1/4 HR + 1 PL kokosový cukor
1 ČL sóda bikarbóna
2 čl citrónová šťava
30 ml roztopený kokosový olej
150 ml voda
cca 10 ks slivky
Posýpka:
40 g mak mletý
2 PL roztopený kokosový olej
1 PL trstinový cukor
Postup:
Ingrediencie:
1 HR + 2 PL špaldová múka hladká
1/4 HR + 1 PL kokosový cukor
1 ČL sóda bikarbóna
2 čl citrónová šťava
30 ml roztopený kokosový olej
150 ml voda
cca 10 ks slivky
Posýpka:
40 g mak mletý
2 PL roztopený kokosový olej
1 PL trstinový cukor
Postup:
- V mise zmiešame špaldovú múku, kokosový cukor a sódu bikarbónu. Pridáme kokosový olej, citrónovú šťavu a vodu a poriadne premiešame. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto naukladáme polovice sliviek reznou stranou hore.
- Povrch koláča posypeme makovou posýpkou, ktorú pripravíme zmiešaním mletého maku, roztopeného kokosového oleja a cukru.
- Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov 30 minút.
Komentáre
Zverejnenie komentára