Slivkový koláč z krehkého cesta s orechami a kokosovým cukrom (vegan, lactose free)
(Inšpirácia: www.laskominyodmaryny.cz)
Úžasný krehký koláč s chuťou orechov a ovocia. Môj nový favorit :)
štvorcová tortová forma s rozmermi 20 x 20 cm
Ingrediencie:
110 g vlašské orechy mleté (môže byť aj kombinácia vlašské orechy + mandle)
110 g špaldová múka hladká
80 g alsan
30 g kokosový cukor (alebo 40 g trstinový cukor)
cca 12 ks čerstvé slivky
Posýpka:
20 g vlašské orechy mleté
20 g kokosový cukor
20 g špaldová múka hladká
2 PL roztopeného kokosového oleja (ak sa vám zdá posýpka veľmi suchá, pridajte ešte 1 PL kokosového oleja)
Postup:
Verzia s černicami a čučoriedkami (použila som mrazené ovocie) a zmrzlinou.
Úžasný krehký koláč s chuťou orechov a ovocia. Môj nový favorit :)
štvorcová tortová forma s rozmermi 20 x 20 cm
Ingrediencie:
110 g vlašské orechy mleté (môže byť aj kombinácia vlašské orechy + mandle)
110 g špaldová múka hladká
80 g alsan
30 g kokosový cukor (alebo 40 g trstinový cukor)
cca 12 ks čerstvé slivky
Posýpka:
20 g vlašské orechy mleté
20 g kokosový cukor
20 g špaldová múka hladká
2 PL roztopeného kokosového oleja (ak sa vám zdá posýpka veľmi suchá, pridajte ešte 1 PL kokosového oleja)
Postup:
- V mise zmiešame mleté vlašské orechy, múku a cukor. Pridáme studený alsan nakrájaný na malé kúsky a spracujeme cesto. Je vhodné pracovať rýchlo, aby sa alsan nestihol roztopiť.
- Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
- Po pol hodine cesto vyberieme a utlačíme na dno formy. Na husto naukladáme vykôstkované slivky, ja som ich nakrájala na štvrtiny, pretože boli veľké, ak sú menšie, stačí na polovice. Posypeme posýpkou a dáme piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov 30 minút.
- Posýpka: múku zmiešame s cukrom, kokosový olej roztopíme, nalejeme na múku s cukrom a prstami zmiešame.
Verzia s černicami a čučoriedkami (použila som mrazené ovocie) a zmrzlinou.
Komentáre
Zverejnenie komentára