Galette so slivkami a mandľami (vegan)

(Inšpirácia: časopis Dobré jedlo)





1 väčšia galleta, pre 4 osoby

Ingrediencie:
150 g špaldová múka hladká
40 g mleté mandle
3 PL kokosový cukor
80 g alsan
3 PL ľadovej vody
cca 15 ks slivky
1 PL mandľových lupienkov

Postup:

  • Zmiešame špaldovú múku, mleté mandle, 2 PL cukru, na malé kocky pokrájaný studený alsan a ľadovú vodu. Vypracujeme cesto, rýchlo, aby alsan veľmi nezmäkol, a odložíme na hodinu do chladničky.
  • Po hodine cesto vyberieme, položíme na papier na pečenie, prikryjeme druhým kusom papieru na pečenie a rozvaľkáme do tvaru kruhu. Na cesto poukladáme odkôstkované slivky cca tri centimetre od okraja a okraje zahneme. Posypeme zvyšným cukrom, mandľovými lupienkami a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 30 minút. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.







Komentáre