Krémový vanilkový cheesecake s višňovým topingom
Tento cheesecake nemá klasickú hutnú "cheesecakovú" konzistenciu, ale je jemný a krémový.
forma s priemerom 24 cm
Korpus:
100 g cereálne sušienky (ja som použila Bebe Dobré ráno)
50 g ovsené vločky
50 g alsan alebo maslo
- Sušienky spolu s ovsenými vločkami rozmixujeme na jemno, zmiešame s roztopeným alsanom/maslom a utlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie.
- Pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov.
Náplň:
500 g mascarpone
150 ml šľahačkovej smotany
4 PL trstinový cukor
1 ks vanilkový lusk
2 ks vajíčka
2 PL hladká múka
- Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu.
- V mise vymiešame mascarpone so šľahačkovou smotanou do hladka, pridáme cukor, semienka z vanilkového lusku, rozšľahané vajíčka a preosiatu múku. Poriadne premiešame, vylejeme na korpus a pečieme pri teplote 150 stupňov 60 minút.
Višňový toping:
200 g višne (ja som použila zavárané, ale čerstvé sú lepšie)
230 ml šťavy z višní (pri čerstvých višniach použite vodu a 2 PL trstinového cukru)
20 g jemný zemiakový škrob (alebo jemný kukuričný škrob)
- Višne odkôstkujeme.
- Šťavu z višní (alebo vodu s cukrom) rozmiešame so škrobom a varíme do zhustnutia. Keď zhustne, odstavíme zo sporáka, pridáme višne a opatrne premiešame.
- Necháme chvíľu vychladnúť a navrstvíme na vychladnutý cheesecake.
- Pred podávaním uložíme aspoň na 12 hodín do chladničky.
Komentáre
Zverejnenie komentára