Krémový vanilkový cheesecake s višňovým topingom

(Inšpirácia: www.laskominyodmaryny.cz)



Tento cheesecake nemá klasickú hutnú "cheesecakovú" konzistenciu, ale je jemný a krémový. 




forma s priemerom 24 cm

Korpus:
100 g cereálne sušienky (ja som použila Bebe Dobré ráno)
50 g ovsené vločky
50 g alsan alebo maslo
  • Sušienky spolu s ovsenými vločkami rozmixujeme na jemno, zmiešame s roztopeným alsanom/maslom a utlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie.
  • Pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov.
Náplň:
500 g mascarpone
150 ml šľahačkovej smotany
4 PL trstinový cukor
1 ks vanilkový lusk
2 ks vajíčka
2 PL hladká múka
  • Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu.
  • V mise vymiešame mascarpone so šľahačkovou smotanou do hladka, pridáme cukor, semienka z vanilkového lusku, rozšľahané vajíčka a preosiatu múku. Poriadne premiešame, vylejeme na korpus a pečieme pri teplote 150 stupňov 60 minút. 

Višňový toping:
200 g višne (ja som použila zavárané, ale čerstvé sú lepšie)
230 ml šťavy z višní (pri čerstvých višniach použite vodu a 2 PL trstinového cukru)
20 g jemný zemiakový škrob (alebo jemný kukuričný škrob)
  • Višne odkôstkujeme.
  • Šťavu z višní (alebo vodu s cukrom) rozmiešame so škrobom a varíme do zhustnutia. Keď zhustne, odstavíme zo sporáka, pridáme višne a opatrne premiešame.
  • Necháme chvíľu vychladnúť a navrstvíme na vychladnutý cheesecake.
  • Pred podávaním uložíme aspoň na 12 hodín do chladničky.

Komentáre