Pečené kurča s limetkovým bylinkovým maslom

Dobrá slovenská nedeľná klasika - pečené kurča s ryžou a pečenými zemiakmi. Aj keď sa u nás slovenská kuchyňa jedáva pomerne málo, raz za čas dostanem chuť na niečo "naše" :)





Ingrediencie:
1 celé kurča bez drobkov (cca 1,2 - 1,3 kg)
50 g maslo izbovej teploty
2 PL nasekaná čerstvá petržlenová vňať
2 ČL tymián (ja som použila sušený, ale ideálny je čerstvý)
2 strúčiky cesnaku
1 ks limetka
soľ, korenie

Postup:
  • Maslo zmiešame s petržlenovou vňaťou, tymiánom, kôrou z limetky, pretlačeným cesnakom, soľou a korením.
  • Kurča umyjeme, osušíme a poriadne potrieme zvonka aj zvnútra maslom. Limetku prekrojíme na polovicu a vložíme ju do vnútra kuraťa.
  • Zviažeme kuraťu nožičky, šupneme ho na plech a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov 90 minút.
  • Podávame s opekanými rozmarínovými baby zemiačikmi a ryžou. Mňam :)

Komentáre