Cuketová "pizza" II (low carb)
1 "pizza"
Ingrediencie:
270 - 280 g cuketa
soľ
1 vajíčko (alebo 2 bielka)
25 g strúhaný syr (použila som bezlaktózový kozí syr)
soľ, čierne korenie, provensálske korenie, príp. korenie na pizzu
Na oblohu:
2 PL kečup
4 ks šampiňóny
100 g šunka
20 g syr (použila som bezlaktózový kozí syr)
prosciutto
čerstvá bazalka
Postup:
Ingrediencie:
270 - 280 g cuketa
soľ
1 vajíčko (alebo 2 bielka)
25 g strúhaný syr (použila som bezlaktózový kozí syr)
soľ, čierne korenie, provensálske korenie, príp. korenie na pizzu
Na oblohu:
2 PL kečup
4 ks šampiňóny
100 g šunka
20 g syr (použila som bezlaktózový kozí syr)
prosciutto
čerstvá bazalka
Postup:
- Cuketu aj so šupkou nastrúhame na hrubom strúhadle. Osolíme a premiešame. Potom poriadne vyžmýkame šťavu, ktorú cuketa pustí. Čím lepšie sa nám podarí vyžmýkať šťavu, tým lepšie bude bude "korpus" držať pokope. Ja som nastrúhanú cuketu dala do čistej utierky a tak vyžmýkala.
- Vyžmýkanú cuketu zmiešame s vajíčkom, alebo dvoma bielkami a nastrúhaným syrom, pridáme čierne korenie a korenie na pizzu.
- Na plech dáme papier na pečenie, na ktorý v tenkej vrstve do tvaru kruhu rozotrieme masu.
- Pečieme v rúre rozohriatej na 200 stupňov 17 minút.
- Upečený korpus potrieme kečupom a obložíme šunkou, na plátky nakrájanými šampiňónmi a syrom.
- Pečieme v rúre rozohriatej na 200 stupňov 5 - 7 minút.
- Po upečení na "pizzu" uložíme ešte prosciutto a lístky čerstvej bazalky.
Komentáre
Zverejnenie komentára