Cuketová "pizza" II (low carb)


1 "pizza"

Ingrediencie:
270 - 280 g cuketa
soľ
1 vajíčko (alebo 2 bielka)
25 g strúhaný syr (použila som bezlaktózový kozí syr)
soľ, čierne korenie, provensálske korenie, príp. korenie na pizzu

Na oblohu: 
2 PL kečup
4 ks šampiňóny
100 g šunka
20 g syr (použila som bezlaktózový kozí syr)
prosciutto
čerstvá bazalka

Postup:
  • Cuketu aj so šupkou nastrúhame na hrubom strúhadle. Osolíme a premiešame. Potom poriadne vyžmýkame šťavu, ktorú cuketa pustí. Čím lepšie sa nám podarí vyžmýkať šťavu, tým lepšie bude bude "korpus" držať pokope. Ja som nastrúhanú cuketu dala do čistej utierky a tak vyžmýkala. 
  • Vyžmýkanú cuketu zmiešame s vajíčkom, alebo dvoma bielkami a nastrúhaným syrom, pridáme čierne korenie a korenie na pizzu.
  • Na plech dáme papier na pečenie, na ktorý v tenkej vrstve do tvaru kruhu rozotrieme masu. 
  • Pečieme v rúre rozohriatej na 200 stupňov 17 minút. 
  • Upečený korpus potrieme kečupom a obložíme šunkou, na plátky nakrájanými šampiňónmi a syrom.
  • Pečieme v rúre rozohriatej na 200 stupňov 5 - 7 minút.
  • Po upečení na "pizzu" uložíme ešte prosciutto a lístky čerstvej bazalky.



Komentáre