Pizza z tvarohového cesta (low carb)

(inšpirácia: www.fitcult.sk)

Skvelá zdravšia alternatíva klasickej pizze, keď obmedzujete sacharidy, chcete zvýšiť príjem bielkovín, alebo sa vám nechce čakať, kým vykysne cesto na bežnú pizzu. Aj keď sa to na prvý pohľad do ingrediencií nezdá, dajte jej šancu. Tej klasickej sa skutočne podobá nie len vzhľadovo, ale aj chuťovo. 


1 pizza

Ingrediencie:

Cesto:
100 g jemný tvaroh (používam bezlaktózový z Kauflandu)
20 g špaldová múka
1 ks vaječný bielok
1/2 ČL korenie na pizzu (alebo mix bazalka, oregano)
1/4 ČL sóda bikarbóna
soľ

Obloženie:
kečup/paradajkový pretlak
korenie na pizzu (alebo mix bazalka, oregano)
šunka
šampiňóny
olivy
čili
strúhaný syr (použila som bezlaktózovú mozzarellu)
čerstvá bazalka

Postup:
  • V mise ručne vymiešame všetky ingrediencie na korpus. Vznikne husté lepivé cesto, ktoré rozotrieme do tvaru kruhu na plech vyložený papierom na pečenie. Papier je dôležitý, inak pizzu z plechu nedostanete :) Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov 12 minút.
  • Po uvedenom čase pizzu vyberieme z rúry, potrieme kečupom alebo paradajkovým pretlakom, posypeme korením na pizzu a obložíme všetkým, na čo máme chuť. Zasa vložíme do rúry a pečieme ďalších 12 minút pri teplote 200 stupňov.
  • Po dopečení a vytiahnutí z rúry počkajte 2 - 3 minúty, bude jednoduchšie pizzu "odlepiť" od papiera na pečenie. Ja to však málokedy vydržím a vrhnem sa na ňu hneď :)


Komentáre