Kuracie krídelká Sriracha

Keď vaša chladnička zíva prázdnotou, stratili ste úplne všetku fantáziu a neviete čo pripraviť na večeru, kuracie krídelká sú istá záchrana. Tento recept je jednoduchý. Základ marinády tvorí ázijská (mierne) pálivá omáčka sriracha a zopár základných ingrediencií. Výsledkom sú lepkavé, chrumkavé, jemne pikantné krídelká, ideálne ako rýchla večera alebo snack k dobrému filmu. Ja som si veru oblízala všetky pršteky... :)


Ingrediencie:
10 ks kuracie krídelká
7 PL omáčka sriracha
2 PL agáve/med
2 PL sezamový olej
1 pretlačený strúčik cesnaku
soľ, korenie
biely sezam na posypanie

Postup:
  • Kuracie krídelká umyjeme, osušíme a v kĺboch prekrojíme (z každého krídelka tak získame tri časti). Najtenšie časti uložíme do uzatvárateľného sáčku a šupneme do mrazáku, zídu sa na horšie časy, napr. do vývaru.
  • Vrchnú a strednú časť krídelok dáme do väčšej misy, pridáme srirachu, agáve, sezamový olej, cesnak, soľ, korenie, poriadne premiešame a necháme marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny, ale kľudne aj 24.
  • Po namarinovaní krídelká vyberieme, uložíme na plech na pečenie a pečieme 30 minút pri teplote 210 stupňov (odporúčam kontrolovať, každá rúra pečie inak a uhlíky jesť nechceme). Po tomto čase krídelká potrieme zvyšnou marinádou a dáme zapiecť pod gril na 5 minút (opäť radšej kontrolujte). Po vybratí z rúry posypeme bielym sezamom.
  • Podávajte s čímkoľvek máte radi, u mňa ako príloha vedie mrkva a stopkový zeler. 

Komentáre