Rybacia polievka s bielym vínom a koreňovou zeleninou

3 - 4 porcie



Ingrediencie:
310 g biela ryba (treska, tilapia, mahi mahi)
100 g mrkvy nakrájaná na tenké kolieska
35 g petržlen nakrájaný na tenké kolieska
30 g jarná cibuľka nakrájaná na tenké kolieska (len biela časť)
2 PL olivový olej
75 ml biele víno
2 PL paradajkové pyré (možno vynechať)
1 L voda
2 ČL vegeta
chilli paprička
čerstvá bazalka
čerstvý tymián
soľ, korenie

Postup:

  • Rybu nakrájame na kocky zhruba na centimetrové kocky.
  • Na olivovom oleji opečieme koreňovú zeleninu a jarnú cibuľku, pridáme rybu, paradajkový pretlak, chilli, bazalku a tymián nasekané na jemno, zalejeme vínom a chvíľu dusíme.
  • Následne zalejeme vriacou vodou, pridáme vegetu, soľ a korenie a varíme, kým ryba nie je mäkká. Pozor, ani ryba ani zelenina nemajú byť rozvarené. 
  • Môžeme posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.
  • Výborne chutí s opečnou bagetkou potretou cesnakom a olivovým olejom.



Komentáre