Trojčokoládový cheesecake



tortová forma s priemerom 26 cm

Korpus:
150 g čokoládové sušienky (používam venčeky)
40 g čokoládové müsli
50 g roztopené maslo
  • Sušienky aj s müsli podrvíme, alebo rozmixujeme v mixéri, zmiešame s roztopeným maslom a utlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov.
Náplň:
500 g mascarpone
250 g jemný tvaroh
250 g kyslá smotana
4 PL kokosový cukor (môže byť aj trstinový)
1 ČL vanilkový extrakt
3 žĺtka
200 g biela čokoláda
  • Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu.
  • Bielu čokoládu necháme rozpustiť, v mikrovlnke, alebo nad parou.
  • V mise ručne vymiešame mascarpone s kyslou smotanou,  vanilkovým extraktom a cukrom, potom pridáme žĺtka, poriadne zamiešame a nakoniec pridáme mierne vychladnutú roztopenú čokoládu. 
  • Náplň vylejeme na korpus a pečieme 60 minút pri teplote 145 stupňov.
  • Po upečení necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Poleva:
150 g mliečna čokoláda
50 ml smotana na šľahanie
  • Čokoládu nalámanú na malé kúsky zalejeme horúcou smotanou.
  • Miešame do vychladnutia, nalejeme na cheesecake a uložíme do chladničky aspoň na 8 hodín.












Komentáre