Rohlíčky plnené frangipani


(fotky: www.dushafoto.blogspot.sk)

8 rohlíčkov

 Ingrediencie:
1 balenie (250 g) špaldové lístkové cesto 
1 vajíčko
65 g mandľová múka alebo mleté mandle
65 g maslo alebo alsan
35 g kokosový alebo trstinový cukor
1 PL mandľové lupienky
práškový cukor na posypanie

Postup:
  • Najprv pripravíme mandľovú náplň frangipane - úplne mäkké maslo (nechajte ho niekoľko hodín pri izbovej teplote) vyšľaháme s cukrom. Pridáme mandľovú múku a žĺtok a vyšľaháme do hladka. Pozor, aj vajce musí mať izbovú teplotu, inak sa náplň zrazí.
  • Lístkové cesto - moje bolo už rozvaľkané - rozvinieme a nakrájame na osem trojuholníkov.
  • K širšej strane každého trojuholníka dáme kopcovitú lyžičku frangipane a  opatrne, aby náplň nevytiekla, zrolujeme od širšej strany k užšej.
  • Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme bielkom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov 17 minút.
  • Necháme mierne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Komentáre