Rohlíčky plnené frangipani
(fotky: www.dushafoto.blogspot.sk)
Ingrediencie:
1 balenie (250 g) špaldové lístkové cesto
1 vajíčko
65 g mandľová múka alebo mleté mandle
65 g maslo alebo alsan
35 g kokosový alebo trstinový cukor
1 PL mandľové lupienky
práškový cukor na posypanie
Postup:
- Najprv pripravíme mandľovú náplň frangipane - úplne mäkké maslo (nechajte ho niekoľko hodín pri izbovej teplote) vyšľaháme s cukrom. Pridáme mandľovú múku a žĺtok a vyšľaháme do hladka. Pozor, aj vajce musí mať izbovú teplotu, inak sa náplň zrazí.
- Lístkové cesto - moje bolo už rozvaľkané - rozvinieme a nakrájame na osem trojuholníkov.
- K širšej strane každého trojuholníka dáme kopcovitú lyžičku frangipane a opatrne, aby náplň nevytiekla, zrolujeme od širšej strany k užšej.
- Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme bielkom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov 17 minút.
- Necháme mierne vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Komentáre
Zverejnenie komentára