Thai chicken stir fry with basil and ginger - Kuracie stir fry na thajský spôsob s bazalkou a zázvorom


2 porcie

Ingrediencie:
2 ks kuracie prsia
200 g brokolice a mrkvy nakrájaných na pásiky a fazuľové lusky
2 PL olivový olej
5 cm čerstvého zázvoru nakrájaného na tenké pásiky
1 ks chilli paprička - podľa chuti aj viac
3 PL sójová omáčka
3 PL rybia omáčka
10 lístkov čerstvej bazalky - ideálna je thajská bazalka, ale postačí aj tá naša :)
1 PL podrvené kešu orechy (nemusia byť)
soľ, korenie

Postup:

  • Kuracie prsia umyjeme a pokrájame na tenké pásiky.
  • Na horúcu panvicu dáme 1 PL oleja a kuracie mäso sprudka opečieme. Ideálny je wok, ja som robila v klasickej panvici a bolo to fajn. Pokiaľ mäso pustí vodu, vylejeme ju. Osolíme, okoreníme a vyberieme z panvice.
  • Do tej istej panvice dáme opäť 1 PL oleja a sprudka opečieme zeleninu, zázvor a chilli. Skutočne stačia 2 minúty, zelenina má byť chrumkavá, nie úplne mäkká. Pridáme sójovú omáčku, rybiu omáčku a bazalku a premiešame, pridáme kuracie mäso a opäť premiešame. Odstavíme z ohňa.
  • Na tanieri podľa chuti posypeme podrvenými kešu orechami. Podávame s ryžou, alebo ryžovými rezancami. 

Komentáre