Dark Chocolate Ganache Tart

(inšpirácia: www.angiebakes.com)




štvorcová tortová forma s rozmermi 20 x 20 cm

Ingrediencie:

315 g sušienky oreo
100 g maslo
200 g čokoláda s obsahom kakaa 70%
100 g čokoláda s obsahom kakaa 78%
50 g čokoláda s obsahom kakaa 90%
100 g mliečna čokoláda
300 ml smotana šľahačková

Postup:
  • Sušienky aj s náplňou pomelieme a zmiešame s roztopeným maslom. Utlačíme na dno a boky tortovej formy a vložíme do mrazničky.
  • Smotanu zohrejeme tesne pod bod varu a nalejeme ju na čokoládu polámanú na menšie kúsky. Odoláme pokušeniu miešať a necháme postáť 4 minúty. Potom čokoládu vymiešame dohladka a nalejeme na korpus.
  • Uložíme do chladničky aspoň na 6 hodín.

Komentáre