PALACINKY - NEPALACINKY (low carb, gluten free)


Mám pre vás hádanku: vyzerá to ako palacinky, chutí to ako palacinky, ale nie sú to palacinky. Čo to je? Odpoveď je jednoduchá: palacinky - nepalacinky :) Prepáčte, originálnejší názov mi skutočne nenapadol. Tieto palacinky - nepalacinky neobsahujú múku, lepok, mlieko ani cukor. Hlavnou ingredienciou je totiž nátierkový syr. Okrem neho už len vajíčka a proteínový prášok, ktorý však môžete úplne vynechať, v recepte je hlavne kvôli osladeniu, nakoľko palacinky -  nepalacinky už obsahujú dosť bielkovín z vajíčok. Prípadne použite sladidlo aké vám vyhovuje. 
Napriek tomu, že cesto je pomerne riedke pracuje sa s ním výborne, podľa môjho názoru dokonca lepšie ako s obyčajným palacinkovým. Podávať ich môžete s čím len chcete, mne najviac chutia len takéto čisté, oni totiž chutia, ako keby už boli plnené tvarohom. Mňam :)

Ingrediencie:
150 g nátierkový syr (použila som bezlaktózový)
3 ks vajíčka M
20 g proteínový prášok (použila som ISO Whey Zero od BioTech - príchuť biela čokoláda)

Postup:
  • Všetky ingrediencie vymiešame v mixéri do hladka. Cesto bude dosť tekuté, tak sa neľakajte :) Necháme päť minút odstáť.
  • Rozohriatu panvicu potrieme tenkou vrstvou kokosového/olivového oleja, na panvicu nalejeme tri polievkové lyžice cesta a rozotrieme na tenko. Keď sa na povrchu začnú tvoriť bublinky, palacinku otočíme lopatkou, ktorú tiež potrieme tenkou vrstvou oleja.
  • Pokračujeme pokiaľ neminieme všetko cesto, podľa veľkosti nám vyjde cca 15 palaciniek.

Komentáre