Tvarohový cheesecake s makom a slivkami
Korpus:
120 g vanilkové sušienky
50 g maslo
- Sušienky podrvíme na jemno, zmiešame s roztopeným maslom a utlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 10 min pri teplote 180 stupňov.
500 g jemný tvaroh
140 g grécky jogurt
3 PL + 1 PL trstinový cukor
3 PL mak - lepší je celý, ale ak nemáte, použite kľudne aj mletý, ale nesladený (podľa chuti aj viac)
1 ČL vanilkový extrakt
1 ks vajce
1 PL špaldová múka hladká
nastrúhaná citrónová kôra z polovice citróna
12 - 15 ks čerstvé slivky
- Slivky umyjeme a osušíme. Rozrežeme na polovice, vyberieme kôstku a ostrým nožom nakrájame na tenké plátky.
- V mise zmiešame tvaroh, jogurt, 3 PL cukru, mak, vanilkový extrakt, vajce a múku. Vymiešame dohladka. Vylejeme na korpus a obložíme slivkami.
- Na dno rúry dáme plech s vodou.
- Pečieme 55 min pri teplote 145 stupňov.
- Cheesecake vyberieme, slivky posypeme 1 PL trstinového cukru a pečieme ďalších 5 - 7 minút pri teplote 190 stupňov.
- Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a uložíme aspoň na 8 hodín do chladničky.
Komentáre
Zverejnenie komentára