Tvarohový cheesecake s makom a slivkami


forma s priemerom 18 cm

Korpus:
120 g vanilkové sušienky
50 g maslo
  • Sušienky podrvíme na jemno, zmiešame s roztopeným maslom a utlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 10 min pri teplote 180 stupňov.
Náplň:
500 g jemný tvaroh
140 g grécky jogurt
3 PL + 1 PL trstinový cukor
3 PL mak - lepší je celý, ale ak nemáte, použite kľudne aj mletý, ale nesladený (podľa chuti aj viac)
1 ČL vanilkový extrakt
1 ks  vajce
1 PL špaldová múka hladká
nastrúhaná citrónová kôra z polovice citróna
12 - 15 ks čerstvé slivky
  •  Slivky umyjeme a osušíme. Rozrežeme na polovice, vyberieme kôstku a ostrým nožom nakrájame na tenké plátky.
  • V mise zmiešame tvaroh, jogurt, 3 PL cukru, mak, vanilkový extrakt, vajce a múku. Vymiešame dohladka. Vylejeme na  korpus a obložíme slivkami.
  • Na dno rúry dáme plech s vodou.
  • Pečieme 55 min pri teplote 145 stupňov.
  •  Cheesecake vyberieme, slivky posypeme 1 PL trstinového cukru a pečieme ďalších 5 - 7 minút pri teplote 190 stupňov.
  • Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a uložíme aspoň na 8 hodín do chladničky. 

Komentáre